כולנו מחליפים רכב אחת לכמה שנים, ועם זאת כל כך מעט מאתנו מתכננים את ההוצאה הזו ונערכים לה מבעוד מועד. מצב זה מוביל המון אנשים, באופן קבוע, מידי כמה שנים, לקחת הלוואה לרכישת רכב. תופעה שנהיתה כה נפוצה עד שחברות הרכב התלבשו עליה ומציעות לנו רכבים בפריסת תשלומים בליסינג, ולמעשה מקלות עלינו בקבלת הלוואה שתשמש אותנו לרכישת רכב, ומוכרות לנו הכול ארוז יפה בחבילה אחת.
מה הבעיה עם מצב זה ?
מעבר לשווי הרכב אנחנו משלמים ריביות על ההלוואות שאנחנו לוקחים, בין אם זה לבנק ובין אם לחברות רכב המציאות מימון.
כך שאת רכבנו שאנו מתכננים לקנות ב 70,000 ₪ לדוגמא, אנו למעשה קונים ב 75,000 ₪ ומשלמים ,5,000 ₪ יותר ממה שצריך על מה שאנו רוכשים. (המספרים לדוגמא מה שחשוב זה העיקרון)
אם כך, מה ניתן לעשות ?
בתכנון פיננסי נכון של שנים קדימה, הוצאה על רכב צפויה מחויבת ומתבקשת, ונוכל להיערך אליה בהתאם. במקום לשלם לבנק או לחברות רכב את סכום ההלוואה שאנו לוקחים + ריביות, אנו יכולים לשלם לעצמנו את סכום ההלוואה הזו ולקבל אנחנו את הריביות.
לו נדאג לפתוח קופת חסכון באפיק בטוח ויציב בבנק או בקרן כספית, ונפקיד מידי חודש את אותו הסכום שגם כך תכננו וצפינו שנשלם כהחזר הלוואה שאותה ניקח בעוד כמה שנים, נייצר מצב בו במקום לשלם ריביות על ההלוואה נקבל אנחנו ריביות על כספינו המשוקע.
ובכך במקום לשלם 75,000 ₪ על רכב ששוויו האמיתי הינו 70,000 ₪. נוכל לשלם לעצמנו 70,000 ₪ בחסכון קבוע ולהפוך סכום זה ל 75,000 ₪ שהם שלנו, בהם נוכל לקנות רכב חדש יותר או לקנות רכב בסכום שתכננו מראש ולהישאר עם 5000 ₪ ביד. (גם כאן המספרים לדוגמא מה שחשוב זה העיקרון)
שימו לב להפרש הכפול הנוצר ממהלך זה – אומנם אנו חוסכים 5,000 ₪ בדוגמא, אך האופציה האחרת היא לקיחת הלוואה שבה אנו מפסידים 5,000 ₪ בדוגמא, כך שההפרש בין שתי האפשרויות אינו 5000 ₪ אלא 10,000 ₪ – וכאן בדיוק טמונה ההבנה של כמה חשוב להתנהל נכון כלכלית ולא לתת לחיים לנהל אותנו.
בהצלחה !